PŘÍZE NA LETNÍ ŠATY

Blíží se léto a řada z Vás zjistila, že nemá co na sebe a potřebuje obohatit šatník o nové letní šaty. A teď už jen vybrat vhodný materiál. Možností je hodně, záleží co upřednostňujete - a to jak druh materiálu, tak jeho sílu.

Velice oblíbená je příze Diva od Alize - v jednobarevné variantě, ale i ve variantě Diva batik. Diva je mikroakryl - je to příze s leskem, který ji dodává na hotovému výrobku eleganci. Z této příze můžete plést i háčkovat a využijete ji celoročně - jarní a podzimní čepice, šátky, šály, lehčí svetříky, halenky nebo šaty. Velikou výhodu má Diva v tom, že pěkně drží tvar a nevytahuje se.
Pokud ji zvolíte na šaty, určitě je unosíte od jara do podzimu, pouze je budete muset odložit v době tropických veder, v těchto dnech by Vám v nich nebylo příjemně.

Slabší variantou Divy v mikroakrylu je příze Forever  a nová Diva Fine. Jsou to slabší háčkovací příze a lze ji využít stejně jako Divu, ale úplet z ní bude lehčí. Příze jsou hodně podobné, při bližším porovnání je Diva fiva o něco málo slabší a má hladší vlákno, ale rozdíl je nepatrný.

Do letního počasí je ideální bavlna - je to přírodní materiál, který bude chladit. Dají se použít jak klasické bavlny typu Camilla od Vlna-hep, Camila natural (nebo další jako Nela, Camila MT, Catania) , tak Bella, Bella batik od Alize nebo Ideal.
Pro háčkařky jsou vhodné příze Miss, Maxi, Moonlight  - ale pozor jsou to slabé háčkovací příze a určitě nejsou vhodné pro netrpělivé háčkařky, protože práce s nimi je piplačka. Nicméně výsledek stojí za to.

De lux bamboo je směsová příze bambus a bavlna. Bambusové příze mají tendenci povolovat, proto je s tím potřeba počítat - neplést příliš volně a případně vzít menší jehlice nebo háček.

A nemůžu zapomenout na barevná klubíčka Cherubínky - směs bavlny a akrylu, hezky drží a jsou lehké a vzdušné. Obvykle se dělají v různých barevných kombinacích, málokdo však ví, že jsou namotat i v jednobarevné variantě a délce, kterou potřebujete. Jednobarevné varianty máme v nabídce v návinu 1200m a 1500m, ale na přání je možné nechat udělat jakýkoliv návin.

 

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.