ANTIPILLING PŘÍZE

Znáte to? Spoustu času věnuje tomu, abyste svůj šatník obohatili o krásný nový pletený nebo háčkovaný kousek a po několika nošeních a vypráních začne použitá příze žmolkovat? Naštěstí je na trhu už docela široká nabídka tzv. antipilling přízí, které mají speciální úpravu proti žmolkování.

Příze s touto úpravou jsou příjemné na dotek, mají kvalitnější a jasnější barvy. Kvůli jemnosti ráda tyto příze doporučuji i na oblečení pro malé děti.

Mezi nejoblíbenější patří příze Everyday, Everyday new tweed a Everyday big.
Everyday je díky široké barevné škále, síle a kvalitnímu provedení vhodná téměř na všechno - čepice, šály, svetry pro děti i dospělé, hodně se používá na bytové doplňky - polštáře, deky, přehozy, antipilling úprava jim zajišťuje dlouhou životnost.

Everyday big je silnější zimní příze nejvíce používané na čepice, šály, nákrčníky, návleky na ruce, ale uděláte z nich i krásný hřejivý svetr nebo kabátek. Můžeme ji nabídnout také ve variantě Everyday big neon.

Další příze s protižmolkovou úpravou jsou Tulip a Tulip color od Vlna Hep. Obě příze jsou oproti Everyday o něco silnější (což je patrné i podle návinu - Everyday má 250m a Tulip 170m na 100g), mají trochu jinou barevnou škálu a dají ze z nich udělat úžasné barevné kombinace. Silnější variantou je Tulip Big, která je srovnatelná s Everyday big.


V nabídce jsou i antipilling příze určené pro děti, i když jak už jsem psala výše, klasickou Everyday pro děti doporučuji také. Everyday bebe lux má oproti Everyday jinak kroucené vlákno a dětské odstíny barev. Dále pak nabízíme Elit baby muare, Elit baby nebo Baby best.

 

 

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.