JAKÁ JE NEJLEPŠÍ PŘÍZE NA HÁČKOVANÉ HRAČKY?

Na tuto otázku se nedá jednoznačně odpovědět. Mezi nejoblíbenější materiály patří 100% bavlna Camilla, Camila natural multicolor a směsové příze Jeans Yarn Art, Jeans, Jeans Etrofil nebo Cotton gold hobby, Baby love (směsová příze s modalem). Při výběru jde spíš o to,  co komu vyhovuje. Bavlna je pevná a tvrdší, směsové příze jsou o něco jemnější.

Zmíněné bavlněné příze jsou na háček 2,5 - 3 (hračky je lepší víc utáhnout, aby s nich nevylézalo duté vlákno). Dají se použít i příze Bella, Bella batik nebo Ideal, ale jsou slabší, nebude to tolik přibývat a nemají tolik kroucené vlákno a při háčkování hraček to může někomu vadit. Nicméně na druhou stranu, pokud potřebuje udělat malou hračku nebo přívěšek na klíče, tak jsou ideální.

Hodně oblíbené jsou i batikové příze Cotton gold batik, Jeans colorJeans crazy - děti mají rády barevné hračky a hračka je vždy originální, protože melírování vyjde pokaždé jinak.

Další kategorii tvoří příze, které vytvoří chlupatý efekt - v tuto chvíli máme v nabídce příze Koala a Foxy.

Hodně oblíbené příze na hračky jsou také žinylkové příze - Dolphin babyVelluto,- hračky z nich jsou větší a hlavně jsou velice příjemné a mají efekt plyšové hračky. Podobný efekt získáte i z přízí Softy, Softy plus nebo Kuzu a podobných chlupatek - výsledek stojí za to, ale je s nimi horší práce, protože jsou špatně vidět oka a musíte hodně počítat.

Obecně se dá říct, že se hračky dají dělat z jakékoliv příze, ale já jsem zastánce toho, že když už si s něčím dáte práci, tak je lepší pracovat s přízí, která bude příjemná a nebude žmolkovat. Řada zákaznic, má v oblibě Ladu luxus i díky nižší ceně, nic proti ní nemám, ale stačí vydat o pár korun více a použít třeba Tulip nebo Everyday, které jsou oproti Ladě jemnější a nebudou žmolkovat.

Na hračky bude ještě potřebovat duté vlákno, bezpečnostní očička a nosy, které najde zde na eshopu.

 

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.